Winkelwagen
waarom eet mijn hond gras

Waarom eet mijn hond gras?

Veel mensen geloven dat honden gras eten wanneer ze last hebben van hun maag en denken dat het braken veroorzaakt. Dit is echter waarschijnlijk niet het geval. Een onderzoek met 12 honden die regelmatig gras aten, toonde aan dat er slechts enkele gevallen van braken waren, en deze deden zich voor nadat de honden al een maaltijd hadden gegeten.

Interessant genoeg hebben honden wanneer ze een lichte verstoring in hun spijsvertering hebben als gevolg van iets dat ze hebben ingenomen, eigenlijk minder neiging om gras te eten in vergelijking met wanneer ze een normaal dieet hebben.

Waarom eet mijn hond dan gras?

Er zijn ook andere theorieรซn over dit gedrag. Sommigen suggereren dat honden gras eten omdat ze een laxerend effect zoeken, terwijl anderen stellen dat het essentiรซle voedingsvezels in hun dieet biedt.

Net als bij het gebrek aan wetenschappelijk bewijs over de eerder genoemde braken-theorie, ontbreekt het aan substantiรซle empirische ondersteuning voor de meeste van deze verklaringen. Bijvoorbeeld, in het eerder genoemde onderzoek met de 12 honden, waren ze allemaal vrij van wormen en hadden ze geen eerdere spijsverteringsproblemen. Toch aten alle 12 honden, ondanks hun gezonde toestand, nog steeds graag gras, in totaal 709 keer.

Waarom eet een hond gras? Het eerlijke antwoord is: we weten het niet precies. Wat we wel weten is dat wolven ook gras eten en dat mensen zelfs de hoofdprijs betalen voor wat gepoederd tarwegras en het een superfood noemen.

Als ik een suggestie mag doen op basis van onze eigen honden is dat ze het vooral eten omdat ze het lekker vinden. Van de vele soorten gras die we onderweg tegenkomen weet ik precies het gras te herkennen waar ze voor gaan.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Recente beoordelingen