Winkelwagen
hond opspringt

Voorkom Dat Je Hond Opspringt: Een Uitgebreide Gids

Bekijk onze stapsgewijze handleiding om te leren hoe u uw hond kunt laten stoppen met springen. De truc is om uw hond te leren dat omhoog springen geen effectieve manier is om uw aandacht te krijgen. Let wel, dit is gewoon één van de vele manieren waarop je kan trainen om te voorkomen dat je hond opspringt. Kom je er zelf niet goed uit? Zoek dan begeleiding van een hondentrainer.

Een veelvoorkomende reden waarom een hond omhoog springt, is om onze aandacht te trekken. Door te reageren op een hond die omhoog springt, kunnen we hen onbedoeld aanmoedigen om door te gaan met dit gedrag.

Uw hond leert meestal om omhoog te springen wanneer ze een puppy zijn. Het kan verleidelijk zijn om het gedrag aan te moedigen wanneer uw hond klein is. Maar eenmaal volgroeid kan het een echt probleem worden. Hoewel uw hond misschien gewoon vriendelijk wil zijn, zullen niet alle mensen het waarderen als ze omhoog springen. En sommige mensen kunnen het zelfs intimiderend vinden.

Timing, consistentie en volharding zijn essentieel bij het trainen van uw hond om niet omhoog te springen. Wanneer u begint, kan het zijn dat uw hond meer omhoog springt. Dit komt omdat het omhoog springen eerder beloond is. Dus uw hond kan denken dat ze harder moeten werken om uw aandacht te krijgen. Dit is normaal, dus volhard en blijf oefenen.

STAP 1 – BELOON HET GEDRAG VAN UW HOND NIET BIJ HET OPSPRINGEN

Wanneer uw hond de volgende keer opspringt, draai dan uw rug naar hen toe en negeer hen volledig. Zeg niets en probeer geen oogcontact te maken. Wees geduldig en wacht tot alle vier de poten van uw hond weer op de grond staan. Zodra dit gebeurt, draait u zich om en beloont u uw hond met positieve aandacht.

Als uw hond te opgewonden raakt wanneer u hem aandacht geeft, overweeg dan om in plaats daarvan voedselbeloningen te gebruiken. Als u voor voedsel kiest, wacht dan tot alle vier de poten op de grond staan. Leg dan een traktatie neer of strooi een paar traktaties op de grond voor hen en moedig hen aan om naar beneden te kijken.

U zult elke keer dat uw hond opspringt, zich moeten omdraaien en wegkijken. Dit kan een beetje repetitief aanvoelen, maar consistentie is essentieel. Hoe consistenter u bent, hoe sneller uw hond zal leren dat omhoog springen niet werkt. In plaats daarvan zullen ze beginnen te beseffen dat ze succesvoller zijn bij het krijgen van uw aandacht wanneer alle vier de poten stevig op de grond staan.

STAP 2 – IEDEREEN DIE UW HOND ONTMOET, KAN HELPEN MET HET STOPPEN VAN HET OMHOOG SPRINGEN

Naast dat u zelf consistent bent, moet u ervoor zorgen dat elke persoon die met uw hond omgaat dezelfde regel volgt en het opspringen van uw hond negeert. U wilt niet dat al uw harde werk voor niets is geweest! Dit geldt voor iedereen in het huishouden en zelfs voor mensen die uw hond buiten ontmoet. Om ervoor te zorgen dat uw hond niet oefent met opspringen bij vreemden op plaatsen zoals het park, kunt u een lange lijn (10 m lange lijn) gebruiken. Klem de lange lijn aan het tuig van uw hond en als u mensen in de verte ziet, pak dan de lijn op en roep uw hond naar u toe. Op die manier heeft u controle over uw hond en kan hij zich meer concentreren op wat u van hem vraagt (bijvoorbeeld gaan zitten). Beloon uw hond wanneer hij gewenst gedrag vertoont.

STAP 3 – ALS UW HOND GEFRUSTREERD IS, LEID HUN AANDACHT AF

Als uw hond gefrustreerd raakt en nog steeds opspringt ondanks dat hij genegeerd wordt, moet u mogelijk uw aanpak veranderen. Blijf het omhoog springen negeren, maar vraag in plaats daarvan om een ​​meer constructief gedrag dat uw hond goed kent, zoals ‘zit’. Voordat iemand hallo zegt tegen uw hond, probeer uw hond te laten zitten en vraag de persoon om hem geen aandacht te geven totdat hij het doet. Wanneer uw hond gaat zitten, beloon hem dan met traktaties of aandacht. Zoals eerder, herhaal dit proces elke keer dat uw hond omhoog springt. Blijf het omhoog springen negeren en vraag in plaats daarvan om kalm gedrag. Blijf oefenen en uw hond zal al snel leren dat zitten aandacht oplevert en omhoog springen niet.

STAP 4 – HOUD HEM AAN DE LIJN EN LAAT HEM WACHTEN OM MENSEN TE BEGROETEN

Er zijn nog een paar andere tips die u kunt gebruiken om te voorkomen dat uw hond omhoog springt.

Op dezelfde manier als u een lange lijn kunt gebruiken wanneer u buiten bent, kunt u dit ook thuis doen met een korte lijn. Een korte lijn is een 2 meter lange, lichtgewicht lijn. Houd uw hond als bezoekers arriveren in een andere kamer of achter een babyhek. Zodra de bezoekers zich hebben gevestigd en dus iets minder opwindend zijn voor uw hond, brengt u uw hond op de lijn naar de kamer. Gebruik traktaties om uw hond op u te laten focussen en vraag hem om te zitten terwijl hij de bezoekers begroet. Zorg er altijd voor dat hij beloond wordt voor gewenst gedrag. U kunt ook traktaties gebruiken om uw hond aan te moedigen om alle vier de poten op de grond te houden en zijn aandacht naar beneden te leiden in plaats van omhoog te springen naar mensen.

Met een beetje geduld en doorzettingsvermogen kunt u uw hond leren om niet meer omhoog te springen. Het kan een uitdaging zijn om een ​​gewoonte te doorbreken die uw hond heeft aangeleerd. Maar met de juiste training en consistentie zult u zien dat uw inspanningen worden beloond. Vergeet niet dat het belangrijk is om uw hond altijd te belonen voor gewenst gedrag en om te voorkomen dat u ongewenst gedrag beloont. Met de juiste aanpak en een beetje liefde en geduld kunt u ervoor zorgen dat uw hond een welgemanierde en aangename metgezel is voor iedereen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Recente beoordelingen