Pup wil niet slapen overdag

Pup wil niet slapen overdag

Als u het een uitdaging vindt om uw puppy te laten slapen, kan dit een bron van frustratie zijn. Dit geldt vooral als uw pup moe lijkt maar de pup niet wil slapen overdag. De meeste puppy’s hebben elke dag 18-20 uur slaap nodig, en sommige hebben zelfs meer nodig. Hier volgen enkele tips om uw pup te helpen een dutje te doen. Zelfs als hij niet alleen wil slapen of de pup helemaal niet wil slapen overdag.

Hoe krijg je je pup aan het slapen

Als uw pup niet wil slapen overdag, ben je misschien op zoek naar oplossingen. Onze gids kan u helpen uw puppy aan te moedigen zich te ontspannen en tot rust te komen.

Zorg er om te beginnen voor dat uw puppy voldoende mentale en fysieke stimulatie krijgt als hij wakker is. Dit kan bijvoorbeeld via trainingssessies, snuffelmatten of puzzelspeelgoed. Strooi met brokjes om te snuffelen en doe mee aan korte socialisatie-avonturen, zoals een parkeerplaats bezoeken of even spelen met sociale honden. Door voldoende stimulatie te geven, zal uw puppy eerder geneigd zijn om een dutje te doen als het tijd is.

Leer je pup ontspannen

Leer je puppy om te ontspannen. Sommige puppy’s houden nooit op totdat ze crashen uit vermoeidheid, maar leren ontspannen is een waardevolle vaardigheid. Besteed tijd aan tv kijken, schrijven of lezen terwijl u de puppy leert te ontspannen. Beloon ze met een zacht woord van goedkeuring als ze rustig worden, gaan liggen, het hoofd naar beneden doen, en zuchten uit ontspanning. Negeer opdringerig of grof gedrag. Met wat oefening zal uw puppy leren zich te settelen en het te associëren met uw werk of andere activiteiten.

Het commando “Plaats” kan ook handig zijn als uw puppy overprikkeld is en een dutje nodig heeft. Het Ontspanningsprotocol van Dr. Karen Overall kan ook een geweldig hulpmiddel zijn om uw puppy te leren ontspannen.

Geef uw puppy een kalmerende activiteit op momenten dat ontspanning gewenst is, zoals een Kong- of Toppl-speeltje gevuld met voer en zelfs ingevroren om de tandenwissel te verlichten. Kauwspeeltjes (die veilig zijn voor pups) kunnen ook helpen om je puppy te kalmeren.

Bekijk deze video van McCann Dog Training over het leren van een puppy om te settelen.

Als je pup weigert alleen te slapen overdag

Als je puppy niet zonder jou wil slapen, ben je niet de enige. Veel puppy’s hebben moeite om alleen een dutje te doen, vooral wanneer ze voor het eerst in hun nieuwe huis aankomen. Om te helpen kunt u proberen de tijd die uw puppy alleen doorbrengt geleidelijk te verhogen en ervoor te zorgen dat hij een comfortabele en gezellige plek heeft om te dutten. Je kunt ook proberen een shirt met je geur achter te laten voor comfort. Een slaapplek s’nachts in de buurt van je eigen bed is vaak een goede oplossing.

Als uw puppy nog steeds worstelt, probeer dan een ruismachine of zachte kalmerende muziek voor honden (kijk maar eens op Youtube) in te bouwen om hem te helpen ontspannen. Het gebruik van supplementen die helpen ontspannen zijn in sommige gevallen aan te raden.

Pup wil niet alleen slapen in de bench

Als je puppy geen dutje doet in zijn bench, probeer hem dan meer uitnodigend te maken met een comfortabele deken of bed. Zorg ervoor dat het deurtje in ieder geval open is zodat de puppy zich meer op zijn gemak voelt. Het is erg belangrijk om je pup (of oudere hond) niet zomaar in een bench op te sluiten. Maar een lekkere mand, of een fijn plekje op de bank is vaak een veel prettigere oplossing voor de pup.

Symptomen van een oververmoeide pup

Hoe ziet een uitgeputte pup er eigenlijk uit? Soms kan het moeilijk zijn om te zien of uw pup te moe is en dringend een dutje nodig heeft, of dat ze zich vervelen en meer beweging nodig hebben dan je ze geeft.

Een uitgeputte pup kan:

  • Vaker bijten en knauwen, vaak tot het punt waarop u ze niet meer naar een speelgoed kunt leiden.
  • Onophoudelijk door het huis rennen, terwijl u weet dat ze al voldoende beweging hebben gehad en moe zouden moeten zijn.
  • Vervelende dingen doen, zoals snoeren opeten of achter meubels verstoppen.
  • Over het algemeen gedragen ze zich als een uitgeputte peuter die tegen hun middagdutje protesteert!

Als u opmerkt dat uw pup deze gedragingen vertoont, is het vaak het beste om te proberen hen aan een dutje te krijgen.

Conclusie van Pup wil niet slapen overdag

Ideaal gezien heeft u al een plek voor dutjes ingesteld, zoals een fijne mand of een plek op de bank met een fijn dekentje.

De pup een Kong, Toppl of kauwspeeltje geven helpt om de overgang te maken van wild en gek-ik-wil-niet-slapen-pup naar een kalme pup die in staat is om een dutje te doen.

In de toekomst, als u opmerkt dat je pup na bepaalde activiteiten of tijdstippen uitgeput raakt, is het het beste om ze voor een dutje voor te bereiden. Nog voordat ze de symptomen vertonen van een uitgeputte pup.