Winkelwagen
Overprikkelde hond header

Overprikkeling Bij honden, een serieus probleem

Overprikkeling is een serieus probleem voor honden. Door de jaren heen hebben we misschien wel een paar duizend vragen beantwoord en daarvan heeft een groot deel te maken met overprikkeling.
Na angst is overprikkeling waarschijnlijk het probleem waar honden het vaakst tegenaan lopen.

Een overzicht

Om niet steeds in herhaling te vallen hebben al eerder een aantal artikelen geschreven. In deze artikelen krijg je inzicht in wat prikkels nou precies zijn. Je leert ze beter te begrijpen en te herkennen. Het laatste deel biedt oplossingen voor overprikkeling.

We hopen dat je echter niet begint bij de oplossing. Een beter begrip leidt immers tot een beter aanpak.

1: Wat zijn prikkels precies?
2: prikkels begrijpen en herkennen
3: overprikkeling – oplossingen

Supplementen bij overprikkeling

Hoewel wij van mening zijn dat supplementen niet de oorzaak wegnemen van overprikkeling. Desalniettemin, kunnen supplementen echter een niet te onderschatten positieve invloed hebben. Onderzoeken tonen bijvoorbeeld de werkzaamheid dan ook keer op keer aan, en zeker in deze drukke wereld zijn ze geen overbodige luxe.

Een dubbelblind onderzoek naar de werking van Ashwagandha toonde aan dat na 60 dagen de cortisol-niveaus (dat is het stresshormoon) significant is gedaald bij de groep die Ashwagandha kreeg.

Onderzoek naar L-theanine toont aan dat het slaap verbetert en stress en angst vermindert. Omdat L-theanine stress vermindert kan een hond gemakkelijker prikkels verwerken.

Aminocalm is een verzameling van meerdere werkzame stoffen en bevat onder andere ook L-theanine.

Wat het beste supplement voor jou overprikkelde hond is kun je altijd aan ons vragen. We zijn er per slot van rekening om te helpen.

Recente beoordelingen