Winkelwagen

Leuke Wasbare mondkapjes kopen

Wasbare mondkapjes

Elke maand breiden wij ons assortiment wasbare mondkapjes uit. Je vindt hier voornamelijk leuke mondkapjes met honden thema. Het zijn allemaal mondkapjes die een glimlach op je gezicht toveren als je ze ziet! De meeste zijn gemaakt van een katoen-mix en geschikt voor volwassenen. Het materiaal en de maat staat bij iedere soort vermeld. Mondkapjes kopen doe je dus bij ons! Het hele assortiment kan je zien door HIER te klikken.

Is net die ene die je wilde uitverkocht? Stuur ons een bericht en dan bestellen we het graag voor je bij!

Leuke mondkapjes

Als je dan al een mondmasker moet dragen, dan kan deze maar beter leuk zijn toch? Op veel van de kapjes zie je dan ook grappige plaatjes en teksten van honden. Leuk om zelf te dragen maar ook leuk om cadeau te geven aan een andere hondenvriend.

Mondkapje van stof

Hoewel de medische maskers beter zijn als het gaat om bescherming hebben ze een groot nadeel. Sinds de corona-uitbraak is er 8,4 miljoen ton aan plastic troep weggegooid! Wanneer wij met de honden in het bos lopen zien we ze nog steeds overal liggen. Wegwerpmaskers die sommige mensen helaas ook gebruiken om hun achterste mee af te vegen. En na gebruik achterlaten in de natuur… Maar al gooi je ze netjes in de prullenbak, het is en blijft plastic en een aanzienlijk deel komt in de oceaan en ons grondwater terecht. Nog even en we zijn daadwerkelijk Barbie girl: Life in plastic, it’s fantastic. Not!

Mondkapje met filter

De meeste mondkapjes die je kan kopen in onze shop hebben een uitsparing om een filter in te plaatsen. Zo kan je zelf kiezen of je nog extra bescherming wil met bijvoorbeeld een PM2.5 filter.

Onze mondkapjes zijn wasbaar

De mondkapjes kan je prima wassen in de wasmachine. Eventueel kan je er een waszakje omheen doen om de stof en de afbeelding zo lang mogelijk mooi te houden.

Hoe draag je een mondkapje?

 • Zorg dat uw mondkapje uw neus, mond en kin bedekt. Raak mondkapjes alleen aan met schone handen. Houd het mondkapje op overal waar dat moet. Ook als er niet veel andere mensen zijn.
 • Wilt u het mondkapje opdoen of afzetten?
  Zorg dat uw handen schoon zijn.
  Was uw handen. Of desinfecteer ze.
 • Raak het mondkapje alleen aan bij de elastieken of touwtjes.
  Raak de binnenkant niet aan.
 • Heeft het mondkapje 2 elastieken?
  Doe dan eerst het onderste elastiek om. En daarna het bovenste.
 • Heeft het mondkapje een ijzerdraadje bij de neus?
  Duw deze tegen uw neus.

Zorg dat het mondkapje goed aansluit op uw gezicht.
Het mondkapje bedekt daarbij uw neus, uw mond én uw kin. (bron)

Waarom zou je een mondkapje dragen?

Mondkapjes zijn een belangrijke maatregel om virusoverdracht te onderdrukken en levens te redden. Maskers moeten worden gebruikt als onderdeel van een uitgebreide ‘Do it all!’ benadering, inclusief fysieke afstand (de 1,5 meter maatregel), het vermijden van drukke, gesloten en nauw contact omgevingen, goede ventilatie, handen wassen, niezen en hoesten bedekken, en meer. Afhankelijk van het type kunnen maskers worden gebruikt ter bescherming van gezonde personen of om verdere overdracht te voorkomen.

Wie kan er wasbare mondkapjes dragen?

Niet-medische, stoffen maskers kunnen worden gebruikt door het grote publiek onder de 60 jaar en die geen onderliggende gezondheidsproblemen hebben. Andere personen zoals ouderen of medisch personeel kan beter kiezen voor een medisch masker.

Wanneer zou je een wasbaar mondkapje moeten dragen?

In gebieden waar het virus circuleert, moeten maskers worden gedragen wanneer u zich in een drukke omgeving bevindt, waar u niet ten minste 1 meter van anderen kunt zijn, en in kamers met slechte of onbekende ventilatie. Het is niet altijd eenvoudig om de kwaliteit van ventilatie te bepalen, die afhankelijk is van de snelheid van luchtverversing, recirculatie en frisse buitenlucht. Dus als je twijfelt, is het veiliger om gewoon een masker te dragen.

U moet altijd uw handen reinigen voor en na het gebruik van een masker en voordat u het aanraakt terwijl u het draagt.Tijdens het dragen van een masker dient u toch zoveel mogelijk fysieke afstand te houden van anderen. Het dragen van een masker betekent niet dat je nauw contact kunt hebben met mensen.

Voor openbare binnenomgevingen zoals drukke winkelcentra, religieuze gebouwen, restaurants, scholen en openbaar vervoer, moet u een masker dragen als u geen fysieke afstand tot anderen kunt houden. Komt er een bezoeker bij u thuis die geen lid van het huishouden is, draag dan een mondkapje als u geen fysieke afstand kunt bewaren of de ventilatie slecht is.

Draag buiten een masker als u geen fysieke afstand tot anderen kunt bewaren. Enkele voorbeelden zijn drukke markten, drukke straten en bushaltes. (bron)

wasbaar mondkapje kopen
Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Recente beoordelingen