Winkelwagen
geluidsangst

L-theanine voor geluidsangst bij honden

Geluidsangst bij honden

In een groot deel van Nederland zijn de knallen vuurwerk alweer een poosje te horen. Dat is voor de meeste honden geen pretje. Sterker nog, heel veel honden hebben last van behoorlijke geluidsangst. Vooral bij collies, herders en stabijtjes komt het erg veel voor in verhouding tot andere rassen. Dit komt omdat geluidsangst voor een groot deel ook erfelijk is. Er is bijvoorbeeld ook onderzoek gedaan naar links-of rechtshandigheid van honden en de relatie daarvan met geluidsangst. Het blijkt dat honden die géén voorkeur hebben voor links of rechtspotig, vaker last hebben van geluidsangst. Geluidsangst is een groeiend probleem voor zowel honden als voor mensen.

L-theanine en gedragstherapie

In 2015 werd een onderzoek uitgevoerd over een langere periode (9 weken). Daarbij werden 20 honden geselecteerd die onder werden verdeeld in twee groepen. De ene groep kreeg alleen gedragstherapie en de andere groep kreeg zowel gedragstherapie als l-theanine als supplement. Twee keer per week moesten de baasjes een flinke vragenlijst invullen om de angst van hun hond te beoordelen. Ook werd er twee keer een telefonisch interview afgenomen om te kijken hoe de therapie werd gevolgd door hond en baas.

L-theanine kan honden helpen bij geluidsangst

In beide gevallen was er een sprake van een significante vermindering van de intensiteit van de angst. Opvallend was dat er alleen in de l-theanine groep een afname was bij de bepaalde specifieke gedragingen. Hijgen, kwijlen, liplikken, gapen, vocaliseren, aandacht van de baas vragen en dwangmatige handelingen. Dat was dus een flinke verbetering. De onderzoekers kwamen dan ook tot de conclusie dat L-theanine een nuttig hulpmiddel kan zijn bij de behandeling van geluidsangst.

Een hond met geluidsgevoeligheid of vuurwerkangst kan je helpen met goede begeleiding (zoals deze blended cursus) en ondersteuning van supplementen. Neem gerust contact met ons op voor een gratis uitgebreid advies op maat hierover.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Recente beoordelingen