Winkelwagen
waarom stinken natte honden

Een natte hond stinkt. Maar waarom eigenlijk?

Nou, het komt door een combinatie van bacteriën en gisten. De bacteriën op de huid van een hond zorgen ervoor dat er een sebaceuze olie wordt geproduceerd, dat is wat we talg noemen. Wanneer de hond nat wordt, helpt het vocht de bacteriën om te groeien. Deze bacteriën veroorzaken een onaangename geur en komen vrij wanneer vocht verdampt.

Om de stank te verminderen, is het belangrijk om je hond eens in de zoveel tijd te wassen en daarmee de bacteriën te verminderen. Sommige sites raden een keer per twee weken aan, anderen een keer per maand. Zelf wassen we de honden hooguit een paar keer per jaar. Wassen kan namelijk ook nadelige effecten hebben, zoals uitdroging van de huid. Het resultaat is dat er gemakkelijker een uitbraak van de verkeerde bacteriën kan plaatsvinden. Laat nooit zeepresten achter en droog je hond altijd goed af.

Afhankelijk van het ras kan het belangrijk zijn om de vacht van je hond te borstelen. Daarmee verwijder je de dode huidcellen en de ontlasting van alle diertjes die in de vacht van je hond leven. Maar hiervoor geldt ook: overdaad schaadt!

Mocht je natte hond ineens anders ruiken dan normaal kan dit duiden op een infectie.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Recente beoordelingen