Cursus buitenlandse hond

Cursus buitenlandse hond


Het is vaak spannend om een huisdier uit het buitenland te adopteren. De meeste mensen denken dat je vooral zo snel mogelijk een cursus buitenlandse hond moet gaan doen. Maar is dat wel verstandig? In dit artikel zullen we je helpen om goed op weg te gaan met je buitenlandse hond.

De eerste periode met je buitenlandse hond

De eerste periode met een hond kan zowel voor de mens als voor de hond spannend zijn. Hoewel het krijgen van een buitenlandse hond een belangrijke beslissing is, is het waarschijnlijk dat de eerste periode het meest uitdagend zal zijn. Gelukkig zijn er veel manieren waarop u kunt zorgen dat uw hond zich comfortabel voelt in zijn nieuwe omgeving. Hieronder hebben we enkele tips voor u samengesteld om ervoor te zorgen dat de eerste periode voor uw hond zo stressvrij mogelijk is.

Verwacht niet te veel de eerste periode met uw hond

Verwacht de eerste periode niets van uw hond. Een cursus buitenlandse hond gaan volgen in de eerste periode is zeker niet verstandig! De verhuizing kan een enorme impact zijn op uw hond. Het is daarom belangrijk om hem de tijd te geven om eerst rustig aan u, uw medehuisgenoten en het huis zelf te wennen. Wandelen, zindelijkheidstraining, spelen, etc, zijn zaken die voor veel buitenlandse honden pas later aan pas komen. Hoe lang de periode van wennen duurt, dat verschilt per hond.

Geef uw hond een veilige plek in huis

Het is belangrijk dat een hond zich rustig en veilig kan terugtrekken. Zorg er voor dat de plek een beetje in een hoek zit waar niet constant mensen aan voorbij lopen, maar waar de hond wel uitzicht heeft op de kamer. Maak afspraken met kinderen dat ze de hond met rust laten als hij daar zit. Dus niet roepen, lokken, aaien, of wat dan ook. Geef de hond tijd om te wennen en zelf contact te maken op zijn tempo.

Hou de eerste periode voorspelbaar en rustig voor de hond

Dit betekent: absoluut geen visite, geen schreeuwende kinderen, geen uitjes naar nieuwe plekken. En ook niet meteen naar een cursus buitenlandse hond. Helaas denken veel mensen dat je meteen met je hond op buitenlandse hond cursus moet gaan zodra hij er is. Maar dit is veel te vroeg. Het kan lijken alsof een hond het allemaal heel leuk vindt, maar na een tijdje zie je dan dat de hond ineens probleemgedrag gaat vertonen. Hij is over zijn grenzen heen gegaan en kan alle nieuwe indrukken totaal niet goed verwerken. Het is dus belangrijk de hond te beschermen de eerste periode om niet te veel dingen te moeten. Dat komt allemaal nog wel, eerst maar eens rustig wennen aan elkaar en een band opbouwden.

Wanneer kan ik een cursus buitenlandse hond volgen?

Dit verschilt per hond. Wij raden aan om te beginnen met individuele begeleiding of in ieder geval cursussen met kleine groepjes. Er is zoveel meer dan groepslessen waarbij je commando’s leert aan je hond. Een hond met een rugzakje heeft er veel meer aan om eerst goed aan jullie band te werken. Dit kan bijvoorbeeld met Hersenwerk, speurlessen, sociale wandelingen, etc. Er zijn ook heel goede online cursussen en workshops en webinars voor buitenlandse honden te volgen waar je veel kan leren. Verdiep je daar in en kijk vooral goed naar wat past bij jouw hond en wat hij aan kan.