Winkelwagen
Biotine voor honden en katten

Biotine voor honden en katten

Heeft jouw trouwe viervoeter last van een doffe vacht, broos haar, haaruitval, schilferige huid, jeuk, of dermatitis? Biotine voor honden en katten zou wel eens het wondermiddel kunnen zijn waar je naar op zoek bent. Uit een klinische studie, uitgevoerd door M. Frigg en collega’s van de universiteit van Basel, blijkt namelijk dat Biotine niets minder is dan extreem effectief en veilig voor  je hond.

De studie naar biotine voor honden

In deze studie hebben dierenartsen samengewerkt om honden met vacht- en huidproblemen te behandelen met biotine. De honden kregen ongeveer 5 mg biotine per 10 kg lichaamsgewicht per dag, en dit voor 3 tot 5 weken. Ze hebben in totaal 119 gevallen behandeld waarbij de honden last hadden van symptomen zoals een doffe vacht, broos haar, haarverlies, schilferige huid, jeuk of dermatitis. 

Biotine voor honden en katten verricht wonderen bij vacht- en huid- en nagelproblemen

En hier komt het goede nieuws: bij 60% van de gevallen waren alle symptomen genezen na de behandeling met biotine! Bij nog eens 31% werd een verbetering opgemerkt. Slechts in 9% van de gevallen werd geen effect geregistreerd. Hoe geweldig is dat? Er zijn maar weinig supplementen die zo effectief zijn. 

Werkt voor alle rassen

Wat nog interessanter is, alle hondenrassen reageerden op de behandeling, zij het in verschillende mate. Bijvoorbeeld, Poedels reageerden iets minder goed in vergelijking met Herdershonden, waarbij alle verbeterden en 14 van de 29 volledig genazen. Dit bevestigt de gunstige effecten van biotine voor de behandeling van vacht- en huidaandoeningen bij honden.

Biotine helpt ook bij allergieën, Alopecia en nagelproblemen

De voordelen van Biotine stoppen niet bij een glanzende vacht of een gezonde huid. Biotine voor honden en katten heeft ook positieve effecten op de nagels, haargroei, en kan zelfs helpen bij honden met allergieën of Alopecia (een auto-immuunziekte die haaruitval veroorzaakt). Het ondersteunt de verwerking van vetzuren en koolhydraten, wat allergische reacties kan verminderen. Daarnaast bevordert Biotine gezonde celgroei en helpt het bij de aanmaak van aminozuren die essentieel zijn voor de nagelgroei. Kortom, Biotine maakt je hond zowel van binnen als van buiten gezonder.

Veilig en zonder bijwerkingen

Biotine is een veilige, in water oplosbare vitamine: er zijn geen bekende negatieve bijwerkingen. Het is veilig voor langdurig gebruik indien nodig. In het geval van een overdosis hoeft de hondeneigenaar zich geen zorgen te maken, aangezien Biotine het systeem snel verlaat.

Conclusie

Wanneer je lieve viervoeter worstelt met vacht- en huidproblemen, kan biotine zomaar het antwoord zijn waar je naar op zoek was. Het is eveneens effectief bij andere problemen zoals bij slechte nagels en allergieën. Het is altijd een goed idee om meer informatie in te winnen en daarvoor kun je altijd contact met ons opnemen. Een dierenarts kan eveneens goede informatie verstrekken. Uit de bemoedigende resultaten is gebleken dat biotine een uiterst effectieve optie is voor onze honden. Wie weet, misschien is dit het begin van een mooiere, glanzende vacht en een gelukkigere, gezondere hond. 

Ons aanbod van biotine voor honden en katten

Wij hebben verschillende producten met Biotine in ons aanbod. We hebben Biotine Extra van de Dierendrogist. Deze bevat naast biotine ook ondersteunende kruiden, namelijk paardebloem, goudsbloem, brandnetel, fenegriek, zeewier, knoflook en rozemarijn. Daarnaast hebben we tabletten met alleen biotine. Voor dagelijkse ondersteuning raden wij over het algemeen het poeder aan. Bij specifieke problemen zijn de tabletten meestal een betere opties. Vraag het ons vooral wanneer je twijfelt welke van de twee de beste is voor jouw hond of kat.Referenties: (in het Engels)

Clinical study on the effect of biotin on skin conditions in dogs
Biotin – Health Professional Fact Sheet

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Recente beoordelingen