Winkelwagen

Even voorstellen… Zipp!

Zipp,
Zo trots waren we toen we je ophaalden bij de fokker. Een prachtig mooi pupje. Energiek, knap, en een echte knuffelbeer. Althans dat dachten we. Zipp voelde zich snel thuis. Hij maakte het huis snel eigen en kon goed aan ons wennen. Hij was alleen wel heel erg druk. Een pup moet volgens de geleerden ongeveer 15 a 20 per dag slapen. Daar gaat het al mis. Zipp slaapt overdag niet, waardoor hij continue overprikkeld raakt en zijn eigen gedrag niet meer in de hand heeft. We hebben echt alles geprobeerd om dit te verhelpen. Meubels verplaatsen, voorkomen, belonen etc. De Bench was niet echt wat voor hem. We hebben hem getraind om in de Bench rust te nemen, maar het resulteerde in niets.

Hier opvolgend hebben wij Zipp de keuken als domein gegeven. Deze hebben we afschermt met een traphekje. Hier slaapt hij ook ’s nachts. Dit leek de uitkomst te zijn. Hij pakte zijn rust en werd steeds meer de puppy die we voor ogen hadden. (lekker knuffelen en altijd luisteren naar het baasje). Tijd om een stap verder te gaan.’S Avonds zaten we op de bank en deden we het traphekje weg. Continue blaffen en bijten, tot ons de waanzin naar boven kwam. We zaten beide met kapotte handen en kleren op de bank. Het viel ons op dat dit gedrag vooral ’s avonds naar voren kwam. Waarschijnlijk omdat hij overdag niet genoeg rust nam, en hierdoor overprikkeld raakte.
In de tussentijd kwamen we een advertentie tegen van de fokker, waar wij Zipp vandaan hadden. Ze had maar 1 moederhond, althans, dat werd ons verteld en hebben we gezien. We vonden het dus raar dat er wel heel erg snel een nieuwe nestje was. Dus hebben we contact opgenomen en dat resulteerde in argwaande respons. Ons vermoeden werd alleen maar versterkt en wat er daar is gebeurd zullen we nooit te weten komen.

Nicole van Skipper hondentraining en advies, Almelo heeft ons hier heel erg goed in begeleid. We weten niet wat er gebeurd is, dus zullen we verder moeten gaan vanuit het onwetende. Schouders eronder. Nicole is bij ons geweest en heeft ondersteund met tips en trics en het advies gegeven om Aminocalm van CBDoggy te gaan proberen. Puur natuur en geen zooi waar je hond lam van wordt. Het zorgt er in beginsel voor dat de hond beter omkan gaan met stress, onrust, angst, reactiviteit.We gebruiken het nu bijna een maand en geloof het of niet, maar we hebben er een hele goede hond voor terug gekregen. We hebben meer contact, komen beter bij hem binnen en het aanleren van gedrag gaat echt beter ( hij pakt af en toe rust overdag ). Iedere ochtend krijgt hij dit lekker in zijn kong.
Zipp heeft nog een lange en consequente weg te gaan, maar de stappen die hij de afgelopen week heeft gemaakt, ruiken naar meer. We zijn Nicole daarom ook echt dankbaar. Het maakt ons weer blij en weten we weer waarom we een hondje hebben aangeschaft.Groetjes Brandon, Gerinde en een pootje van Zipp.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Recente beoordelingen