Winkelwagen

Aminocalm bij stress en angst

Samenvatting

Hieronder vind je een samenvatting van het artikel over het supplement aminocalm bij stress en angst. Alles op een rijtje is wel zo gemakkelijk.

  • Aminocalm is een supplement ontwikkeld voor honden die regelmatig angst en stress ervaren.
  • Cortisol wordt ook wel het stresshormoon genoemd. Bij angst en stress worden de bijnieren die cortisol produceren overgestimuleerd.
  • L-Tryptofaan en L-Theanine zijn aminozuren die een gevoel van kalmte bevorderen.
  • B-vitamines zijn belangrijk voor veel processen in het lichaam en ook voor belangrijk mentale taken.
  • Inositol is een wordt ook wel vitamine b8 genoemd, maar is eigenlijk geen vitamine. Het kan helpen beter om te gaan met angst en depressie.
  • Aminocalm bevat een goed opneembare vorm van magnesium. Hoewel de reden onduidelijk is, leidt stress tot een verlaging van magnesium in het lichaam. Daarnaast helpt het spieren te ontspannen.
  • Het product is veilig in gebruik maar kan beter niet samen met antidepressiva gebruikt worden. Daarnaast zijn bijwerkingen nooit helemaal uit te sluiten.

Lees verder onder de afbeelding voor een uitgebreide beschrijving.

geen stress en angst

Aminozuren voor honden

Aminocalm is een supplement op basis van aminozuren. Deze zorgen voor een lichaam dat in balans is. Angst en stress hebben een negatief effect op lichaam en geest. Zo leidt het tot een verstoorde hormoonhuishouding, slechte slaap en ga zo maar door. Het gevolg is dat een hond nog minder goed met angst en stress om kan gaan en zo in een negatieve spiraal terecht kan komen.

Aminocalm bestaat uit de aminozuren L-theanine en L-tryptofaan, de vitamines B5 en B6, Magnesiumcitraat (deze wordt goed opgenomen). Het bevat ook Inositol, dat ook wel vitamine B8 wordt genoemd.

Voor honden die regelmatig angst en stress ervaren.

Aminocalm heeft geen versuffende werking en kan helpen om beter om te gaan, en sneller te herstellen van angst en stress. Zeker wanneer een hond dit regelmatig ervaart heeft stress een slechte invloed op lichaam (en geest).

Van de ingrediënten in Aminocalm is aangetoond dat ze kunnen ondersteunen bij angst en stress.

Cortisol bij honden

In de bijnieren worden hormonen aangemaakt zoals bijvoorbeeld het stresshormoon cortisol. Dat is nodig omdat het helpt te functioneren wanneer er gevaar is. Inositol in combinatie met magnesium, B5 en B6 helpen de bijnieren te normaal te functioneren.

Onderzoek citaat inositol
Onderzoek naar Inositol.

De rol van magnesium in het verwerken van stress en angst is niet precies duidelijk. Wat zowel bij mens- als dierstudies duidelijk is geworden is dat stress en een lager niveau van magnesium hand in hand gaan. Het is niet zeker welke de oorzaak en welke het gevolg is. Wel toont onderzoek aan dat magnesium kan helpen na periodes van angst.

Onderzoek magnesium

L-theanine voor honden

L-theanine is de laatste tien jaar vaak onderzocht. De arts James Lake zegt op psychologytoday.com er het volgende over (vertaling):

In tegenstelling tot zware medicatie en andere standaard anti-angstbehandelingen, leidt L-theanine niet tot slaperigheid of sloomheid. Er is niet steeds meer van nodig voor dezelfde werking (tolerantie), en er zijn geen meldingen geweest van ernstige bijwerkingen. Dat maakt het een van de meest veilig supplementen.

– James Lake MD

Veterinary Practice News een website voor dierenartsen beschrijft l-theanine als volgt (vertaling):

Van l-theanine is aangetoond dat het honden helpt omgaan met verlatingsangst en stress uit de omgeving. L-theanine werkt op de kalmerende receptoren in het lichaam.

– Veterinary Practice News

L-tryptofaan voor honden

Tryptofaan is een aminozuur dat kan worden omgezet in verschillende belangrijke moleculen, waaronder serotonine en melatonine. Daarom heeft het een positieve invloed op veel functies in het lichaam, waaronder slaap, stemming en gedrag. (via Healthline)

Veiligheid en gebruik

Onderzoeken tonen aan dat de ingrediënten veilig in het gebruik lijken te zijn. Wij vermijden ingrediënten waarvan bekend is dat ze vaak bijwerkingen hebben. Helaas zijn bijwerkingen of overgevoeligheid nooit helemaal uit te sluiten. Het is niet verstandig om L-tryptofaan in combinatie met antidepressiva te gebruiken. Overleg daarom altijd met de dierenarts als je hond medicijnen gebruikt.

Gebruik Aminocalm niet in combinatie met antidepressiva. In dat geval is onze L-theanine mix een betere keuze.

Afbeelding hond aminocalm

Bronnen

Double-blind, placebo-controlled, crossover trial of inositol treatment for panic disorder. – PubMed – NCBI
The effects of inositol treatment in animal models of psychiatric disorders – ScienceDirect
Natural health: Vitamins to help with anxiety and panic attacks
Pantethine – an overview | ScienceDirect Topics
L-Theanine Reduces Symptoms of Anxiety | Psychology Today
How Tryptophan Boosts Your Sleep Quality and Mood

Recente beoordelingen