Winkelwagen

Chlorella voor honden

Chlorella-header

Chlorella – Samenvatting

Chlorella is een zoetwater-alg met een hoge voedingswaarde. Deze alg zit gewoon bomvol vitamines en mineralen en daarom kunnen maar weinig supplementen een vergelijkbaar rapport overleggen. De belangrijkste positieve eigenschap is dat chlorella helpt om gifstoffen uit het lichaam te verwijderen. Andere algen kunnen dit ook, maar wel in mindere mate. We spreken in dit artikel ook een aantal voordelen die vaak genoemd worden maar waar nog geen bewijs voor is. Tot slot is het verstandig om chlorella van gecertificeerde oorsprong te gebruiken.

Wat Is het?

Chlorella is een groene zoetwater-alg. Hoewel er meer dan 30 verschillende soorten zijn, worden met name twee door de wetenschap onderzocht en gebruikt als supplement. Om van de positieve effecten van chlorella te profiteren gebruiken we het in poedervorm. In natuurlijke vorm is het wegens de harde celwand niet goed te verteren. Opvallend is dat deze alg, samen met andere algen wordt genoemd als de belangrijkste bron van voeding voor de toekomst en dat het tegelijkertijd ook als bio-energie kan worden gebruikt.

Voedzaam

Chlorella heeft indrukwekkende voedingswaarden. Deze kunnen verschillen omdat het het exacte gehalte aan voedingsstoffen afhankelijk is van de groeiomstandigheden. Wij leveren alleen biologisch gecertificeerde chlorella, maar ook daarvoor geldt dat omstandigheden kunnen verschillen. Desondanks bevat het standaard een aantal nuttige voedingsstoffen die helpen voor een gezonder en langer leven.

 • Proteïne: Chlorella bestaat voor 50-60% uit eiwit. Bovendien is het een complete eiwitbron, wat betekent dat het alle essentiële aminozuren bevat.
 • Vitamine B12: Chlorella is een van de weinige plantaardige bronnen van een opneembare vorm van vitamine b12. Honden die om één of andere reden geen dierlijke producten (kunnen) eten, kunnen op deze wijze ook aan hun B12 komen.
 • IJzer en vitamine C: Chlorella is een goede bron van ijzer en vitamine C. Vitamine C is nodig voor een betere opname van ijzer.
 • Andere stoffen: Deze bevat een hele reeks andere vitamines en mineralen. Daarnaast ook Omega-3 vetzuren en vezels. Maar, de standaard dosering is niet hoog genoeg om een goede bron te zijn van deze stoffen. 
Citaat chlorella voor honden

Bind zware metalen

Waar chlorella echt in uitblinkt is dat het zware metalen kan binden. Dierstudies laten zien dat chlorella het lichaam helpt om het lichaam te ontgiften en ontdoen van deze metalen zoals cadmium, lood en zelfs kwik.

Vergiftiging door zware metalen kan komen door luchtvervuiling, vervuild voedsel (dioxine kippen) of vervuild water (bijvoorbeeld loden leidingen). Chlorella is zó effectief in het verwijderen van deze metalen dat er proeven zijn om afvalwater op natuurlijke wijze op te schonen met deze zoetwateralg.

Onderzoek heeft laten zien dat de aanwezigheid van zware metalen in de lever, hersenen en nieren afnam door het gebruik van chlorella als supplement. Er is geen supplement die dat op vergelijkbare wijze kan!

Citaat 1 chlorella voor honden

Onvoldoende bewijs

Er worden nog een hele rits aan positieve effecten aan chlorella toegewezen. Voor de meeste van deze effecten is echter niet genoeg bewijs en in sommige gevallen is het zelfs gewoon niet waar. Wij vinden het daarom belangrijk om volledige en correcte informatie te geven. Daarom hebben we de meest genoemde effecten waar volgens de wetenschap helemaal geen of niet voldoende bewijs voor is, ook op een rijtje gezet.

 • Versterking van het immuunsysteem: Sommige studies laten wel een duidelijke versterking zien van het immuunsysteem. Terwijl andere studies kleine of helemaal geen duidelijke versterking aantonen. Dit komt meer overeen met wat je kunt verwachten op basis van de gezonde voedingsstoffen in chlorella en niet specifieke eigenschappen van de alg.
 • Chlorofyl: Chlorella is de grootste bron van chlorofyl (de stof verantwoordelijk voor de groene kleur van planten en het omzetten van licht in energie). Volgens veel bronnen (verkopers) verricht chlorofyl wonderen Van het genezen van kanker tot het helpen bij een slechte adem. Van de meeste van deze claims is nog niet genoeg bewijs. Omdat bronnen van chlorofyl vaak ook veel andere goede stoffen bevatten kan een deel van de positieve effecten aan die stoffen worden geschreven. Van chlorofyl is bekend dat het niet of nauwelijks wordt opgenomen. Daarnaast kan chlorofyl geen licht in energie omzetten in het lichaam omdat het nogal donker is.
 • Vezels: Het klopt dat chlorella relatief veel vezels bevat. De dosering is echter zo laag dat het als supplement voor extra vezels niet effectief is.

Om rekening mee te houden

Chlorella is een veilig supplement. Er zijn wel een aantal dingen waar rekening mee moet worden gehouden.

 • Het is altijd mogelijk dat het niet verdragen wordt al komt dat niet vaak voor
 • De kwaliteit wisselt omdat de omstandigheden waarin het wordt gekweekt ook wisselen. Onze chlorella is van biologische oorsprong dat neemt niet weg dat ook dan omstandigheden (temperatuur, (zon)licht, etc) kunnen verschillen.
 • Chlorella bindt zoals gezegd zware metalen. Goedkoop geproduceerde en niet gecertificeerde producten kunnen dus vervuild zijn!
 • In het geval van immuunziekten is het altijd verstandig advies van een specialist op dat gebied in te winnen.

Bronnen

Recente beoordelingen