Winkelwagen

Zijn honden-apps een gevaar voor je veiligheid?

Onderzoek uitgevoerd door computerwetenschappers van Newcastle University en Royal Holloway, University of London heeft een reeks beveiligings- en privacy problemen in huisdier- en diergerelateerde apps aan het licht gebracht, waardoor gebruikers het risico lopen hun inlog- en locatiegegevens vrij te geven, waardoor de deur wordt geopend voor cyberaanvallen.

Uit de studie van 40 populaire Android-apps bleek dat bij verschillende apps de inloggegevens van de gebruiker zichtbaar waren in platte tekst in niet-beveiligd HTTP-verkeer, en dat 21 van de apps de gebruiker op de een of andere manier volgden voordat de gebruiker zelfs maar de kans had om hiermee in te stemmen, in strijd met de huidige regelgeving inzake gegevensbescherming.

Uit een enquรชte onder bijna 600 deelnemers bleek dat hoewel ze denken dat er een reeks aanvallen kan plaatsvinden die gericht zijn op hun huisdiertechnologie, ze weinig voorzorgsmaatregelen nemen om zichzelf en hun huisdieren te beschermen tegen de mogelijke risico’s en schade van deze technologieรซn. Deze bevindingen suggereren dat huisdier- en diergerelateerde apps cyberbeveiligingsrisico’s voor hun eigenaren creรซren, en gebruikers moeten voorzichtig zijn bij het gebruik van deze apps.

Persoonlijk denk ik dat er twee soorten verkeerde apps zijn. De eerste heeft geen kwaad in de zin maar kan misbruikt worden. Zo kende ik mensen die een beveiligingscamera in huis hadden opgesteld. Die werd eenvoudig gehackt en zo konden de dieven precies zien wanneer er niemand thuis was..

De andere soort apps delen bewust informatie met andere partijen om er geld aan te verdienen. Als de app gratis is dan ben jij het product.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Recente beoordelingen