Winkelwagen
onveilige producten van buiten de EU

Strengere regels voor onveilige producten van buiten de EU

Vandaag verscheen er op de NOS dat er strengere regels komen voor producten voor producten uit Azie en Amerika. Wanneer het gaat om producten voor honden gaat dit vooral om potentieel onveilige producten uit Azië. Daarbij kun je denken aan snacks zoals stukken huid.

Ik weet uit nieuwsberichten en onderzoeken dat die enorme stukken huid, waar snacks van worden gemaakt vaak in grote hallen zijn opgeslagen. Regelmatig zitten ze vol met vieze beesten die er vervolgens met nog viezere chemicaliën worden afgehaald.

Ook komt er veel speelgoed uit China. Op het oog zijn deze niet anders dan die van Westerse merken zoals Kong. Maar ze zijn meestal van ander (goedkoper) materiaal gemaakt. Zo bevatten vaak ziekteverwekkende weekmakers of zijn ze van materialen gemaakt die een voedingsbodem zijn voor bacteriën.

Bijvoorbeeld een onderzoek naar Chinese badeendjes liet zien dat ze in een mum van tijd vol zaten met e.coli, wat trouwens gevaarlijker is voor ons dan voor onze hond. Nu zijn het vooral mensen die in bad spelen met een eendje (en laat niemand zeggen dat je daar te oud voor bent!), maar vergelijkbare resultaten waren te zien bij ander speelgoed, en dus ook hondenspeelgoed.

Hoewel we blij zijn met de strengere regels, kun je beter snacks en speelgoed uit Europa (of evt de VS) halen. Alle goede merken hebben sites waarop staat van welk materiaal het is gemaakt en onder welke omstandigheden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Recente beoordelingen