Winkelwagen
ontsmettingspray die niet prikt

Ontsmettingspray die niet prikt

Een jaar of 8 geleden smakte ik met een dikke 40 kilometer per uur met m’n racefiets tegen de grond. Waarschijnlijk had m’n voorwiel eerder een tik gehad want hij boog tijdens het fietsen als een krakeling in elkaar. Het was geen fijne val. De rechterkant van m’n lichaam zwol op, ik had zwaar gekneusde ribben en flinke schaaf- en brandwonden over m’n hele lichaam.

Thuis werd ik helemaal ingepakt met speciaal vochtig verband. Dagenlang zat iedere ochtend, ondanks het verband, hele delen van het beddengoed aan me vast geplakt. Zorgvuldig probeerde ik dan de lakens los te krijgen zonder hele stukken huid te verwijderen.

Vervolgens moest ik richting de douche waar Dunja het verband voorzichtig van me af haalde. Ondanks alle voorzichtigheid was een groot deel van de schaafwonden inmiddels weer gaan bloeden. De brandwonden deden al pijn wanneer je er naar keek. Het ergste kwam echter nog. Alles moest worden ontsmet! De eerste dagen deden we dat met alcohol en later met een ander middel. Het gevoel was alsof iemand me aan het bewerken was met een vlammenwerper. Met tranen in m’n ogen hield ik de douchekraan vast om niet flauw te vallen.

𝗘𝗲𝗻 𝗵𝗼𝗻𝗱𝗲𝗻𝗺𝗶𝗱𝗱𝗲𝗹?

Jaren later moesten we Mahru behandelen voor een hotspot. De dierenarts had een ontsmettingspray speciaal voor wonden meegegeven en deze PRIKT NIET. Nu weet ik niet of zo’n spray ook voor mensen bestaat, maar afgaande op verhalen van langeafstandslopers en wielrenners denk ik dat dit niet het geval is.

Gisterochtend stak er een adder de weg over. De dierenliefhebber die ik ben, kneep ik vol in de remmen. Het was zo close dat hij wel onder m’n voorwiel kwam maar nog net niet waar de voorband de grond raakte. De adder kwam er zonder kleerscheuren af, ik niet. Ik werd namelijk over m’n stuur de weg op geslingerd. Een automobilist die het letterlijk op nog geen 100 meter zag gebeuren, reed gewoon door. Meneer/mevrouw, ik hoop dat u vergeet uw broek omlaag te doen wanneer u naar de wc moet!

Mahru’s ontsmettingspray

Gelukkig stopte de volgende auto wel en na even wat gebabbeld te hebben om aan te tonen dat ik niet op m’n kop was gevallen, heb ik de fietstraining afgemaakt. Ondanks dat ik nu ook een aantal schaafwonden en bulten heb, hoefde ik niet bang te zijn voor de nare ontsmetting. Thuis heb ik alles goed schoon kunnen maken onder de douche en vervolgens pakte ik gewoon Mahru’s ontsmettingspray. Want, als het goed genoeg is voor mijn hond, dan is het goed genoeg voor mij.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Recente beoordelingen