Winkelwagen
hondenallergie

๐—ฉ๐—ฎ๐—ฐ๐—ฐ๐—ถ๐—ป๐—ฎ๐˜๐—ถ๐—ฒ ๐˜๐—ฒ๐—ด๐—ฒ๐—ป ๐—ต๐—ผ๐—ป๐—ฑ๐—ฒ๐—ป๐—ฎ๐—น๐—น๐—ฒ๐—ฟ๐—ด๐—ถ๐—ฒ ๐—ถ๐—ป ๐—ฑ๐—ฒ ๐—บ๐—ฎ๐—ฎ๐—ธ

Er is veel onderzoek geweest naar allergie voor honden. In de praktijk heeft het niet geleid tot nieuwe ontwikkelingen die mensen kunnen helpen om van hun hondenallergie af te komen. Gelukkig hebben onderzoekers uit Japan nu voor het eerst (delen van) moleculen geรฏdentificeerd die kunnen helpen met de ontwikkeling van een ‘hondenallergievaccin’.

๐—›๐—ผ๐—ป๐—ฑ๐—ฒ๐—ป๐—ฎ๐—น๐—น๐—ฒ๐—ฟ๐—ด๐—ถ๐—ฒ

Veel mensen zijn allergisch voor honden en dit aantal groeit gestaag. Kortom, ons immuunsysteem reageert steeds sterker op onze grootste vriend. In totaal zijn er zeven verschillende hondenallergenen. Maar het is eentje die verantwoordelijk is voor 50-75% van de allergische reacties. Deze allergenen zijn moleculaire structuren die binden aan een antilichaam. Vervolgens produceren die een veel te sterke immuunrespons. Dat is de kern van iedere allergie en hondenallergie is niet anders. De grootste boosdoener is โ€œCan f1โ€ (de anderen zijn f2 tot en met f6). Deze wordt voornamelijk op de tong en in de speekselklieren gevonden. Maar ook in mindere mate op de huid. Het immuunsysteem herkent zogenaamde epitopen (korte aminozuursequenties) die deel uitmaken van het eiwit dat de immuunrespons triggert.

๐—ข๐—ป๐˜๐˜„๐—ถ๐—ธ๐—ธ๐—ฒ๐—น๐—ถ๐—ป๐—ด ๐˜ƒ๐—ฎ๐—ป ๐—ฒ๐—ฒ๐—ป ๐—ต๐—ผ๐—ป๐—ฑ๐—ฒ๐—ป๐—ฎ๐—น๐—น๐—ฒ๐—ฟ๐—ด๐—ถ๐—ฒ๐˜ƒ๐—ฎ๐—ฐ๐—ฐ๐—ถ๐—ป

Onderzoekers moeten de IgE-epitopen van Can f1 nog identificeren. Het idee is dat door kleine doses van deze epitopen toe te de dienen, het immuunsysteem wordt getraind om er mee om te gaan. Kortom het centrale idee achter ieder vaccin. Om deze epitopen te vinden gebruikten de onderzoekers rรถntgenkristallografie. Waarbij de diffractie van rรถntgenstralen door een materiaal wordt geanalyseerd om de ‘kristalstructuur’ te identificeren. Om zo de structuur van Can f1 als geheel te bepalen. Dit was de eerste keer dat dit ooit was gedaan. Can f1 leek op het eerste gezicht veel op drie andere allergenen. Maar ze vonden een aantal opmerkelijke verschillen. Deze verschillen zijn volgens de onderzoekers goede kandidaten voor een zogenaamde IgE-epitoop. Ze kunnen de basis vormen voor een nieuw vaccin tegen hondenallergie. Het zou een wereldprimeur zijn als op deze manier een vaccin tegen allergie wordt ontwikkeld. De principes die eraan ten grondslag liggen kunnen veel breder gebruikt worden tegen verschillende allergieรซn.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Recente beoordelingen