Winkelwagen
angstige honden hersenactiviteit

๐—”๐—ฏ๐—ป๐—ผ๐—ฟ๐—บ๐—ฎ๐—น๐—ฒ ๐—ต๐—ฒ๐—ฟ๐˜€๐—ฒ๐—ป๐—ฎ๐—ฐ๐˜๐—ถ๐˜ƒ๐—ถ๐˜๐—ฒ๐—ถ๐˜ ๐—ฏ๐—ถ๐—ท ๐—ฎ๐—ป๐—ด๐˜€๐˜๐—ถ๐—ด๐—ฒ ๐—ต๐—ผ๐—ป๐—ฑ๐—ฒ๐—ป.

25 gezonde en 13 angstige honden werden aangeboden door hun eigenaren en onderzocht via een niet-invasieve fMRI (fMRI). De honden werden behandeld volgens alle vereiste welzijnsrichtlijnen, waardoor zij geen negatieve gevolgen van de studie ondervonden. De neurologische verschillen werden gemeten tussen de gezonde en angstige honden.

Resting-state fMRI wees uit dat de functionele verbindingen tussen de amygdala en andere delen van het angstcircuit, met name de hippocampus, sterker waren dan normaal bij angstige honden. Binnen het angstcircuit waren andere waardees, waaronder globale en lokale efficiรซntie, hoger in de amygdala van angstige honden. Honden die snel overprikkeld zijn en angstig zijn voor vreemden, hadden meer kans om hersenen te hebben met abnormale waarden in de amygdala.

De onderzoekers geloven dat hun bevindingen aantonen dat rusttoestand-fMRI een goed hulpmiddel is voor het bestuderen van hondenmodellen van angst, en dat toekomstige studies zoals deze ons begrip van angststoornissen bij zowel honden als mensen kunnen vergroten.

De auteurs voegen toe: “Onze bevindingen kunnen meer inzicht bieden in de topologische organisatie van het functionele hersen-connectoom bij angststoornissen en kan helpen bij de ontwikkeling van meer persoonlijke en effectieve therapieรซn.”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Recente beoordelingen